Vilket fint väder!!

Igår skogspromenad, diegos första lös tillsammans med tjejerna. Nu när det är snö och mjukare i skogen samt att han har gått ner i vikt så vågade jag släppa honom.
Sedan drag, mindi och zoe fick tillsammans dra vår träpulka.

Idag hundträning i ridhuset. Brukslydnad med mindi, utställning med Diego och agility med Zoe. Zoe har haft en period nu på slutet då hon har varit osäker på andra hundar och vissa människor. Patriks bror särskllt. Det grundar sig i rädsla och hon tycker att det är säkrast att hota/anfalla först innan hon själv blir påhoppad.. Vi jobbar på det och idag i ridhuset gick det riktigt bra! Hon låser sig inte utan lyssnar bra då jag tycker att hon ska titta på mig istället och inte bry sig om alla hundar. När patriks bror kommer så kastar jag massa godis till henne när hon vågar gå fram, sedan när det har “släppt” och hon hälsar bra på honom så får han ge henne godis oxå. Vi kämpar på och förhoppningsvis går det över! 🙂

När vi kom hem sken solen och snön gnistrade i träden, så vi hann med en liten drag-sväng också! Barnen fick turas om att åka. När jag selade hundarna så ville Adam inte åka plötsligt, för att det var synd om hundarna.. Gullponken.. 😀 Men när allt var klart var han sugen på att åka ändå. Såå mysigt att vara ute med hundar och barn i strålande vinterväder, att det var – 17 gjorde inget alls!!

Övrigt som hänt är en kennelträff, med 8 hundar och 6 förare, vi träffades på nordmalings bhk och tränade lite olika saker.

Diego får fortsätta banta och träna, han får gå i en vattentrask 1dag/veckan för att komma i form.

Det var lite korta uppdateringar. 🙂 Ha det bra..! Den som vill följa kenneln mer är välkomna att gå med i vår grupp på FB “kennel nordic lake”, även en del instagrambilder finns #nordiclake.