Årets kennelträff hölls på Nordmalings BHK. Instruktör var Stina Höglander, en tjej som är otroligt härlig att lyssna på! Vi fick många olika nyttiga tips om hundträning och hundtävlande. Temat för dagen var bruks. Vi kom överens om att sök var det som intresserade de flesta. Vi gick igenom det teoretiskt o sen prövade vi lek-övningar med alla hundar för att se om de hade intresse för att leka med andra och vad man kunde tänka på. Jätteroligt att se alla olika individer och deras beteenden! Efter lunch blev det mer teori och praktik i form av uppletande-övningar. Tiden gick fort och plötsligt var det dags för den obligatoriska promenaden! 🙂 Det är alltid härligt att se en flock aussies ha riktigt kul!!

Årets NL-gäng: Charlie 8 mån, Mindi 2 år, Zoe 8 mån, Makita 1 år, Abbe 2 år, Jill 2 år.

Som uppfödare är det ovärderligt att få se sina “valpar” live, inte bara läsa om tävlingsresultat. Att verkligen få träffa o se dem på riktigt är jätteviktigt. Man får mycket att tänka på om hur man ska gå vidare i avelsarbetet. Det var oxå kul att se andra aussies under helgen, jag tror att det är lätt att man blir “hemmablind” om man bara träffar hundar från sin egen uppfödning och tänker att “så här är alla aussies”. Det är många pusselbitar i att få en bra hund, både exteriört och mentalt!! Och hälsomässigt naturligtvis!

Stort TACK till alla som kunde träffas, vi ses nästa gång hoppas jag! 😉